50 boeken cadeau

Alex Engbers is auteur van een historische vertelling: Poephout, Dinkel aan de Wolga. Toen hij tijdens een supermarktactie vrijwilligers van de voedselbank tegenkwam, kreeg hij het idee om 50 boeken cadeau te geven.

Een mooi gebaar, omdat we ook klanten hebben voor wie boeken pure luxe zijn, maar die het fijn vinden om te lezen. Al was het maar om in hun hoofd even te kunnen vluchten van alle problemen waar ze mee te maken hebben.

Het verhaal speelt zich af tijdens de emigratie in 1763/1764 van vooral boeren die, gedreven door armoede en honger, besluiten naar Rusland te gaan waar hen een goed leven wordt beloofd in de Wolga-streek. Ruim twintigduizend Duitsers, Fransen en Nederlanders overbruggen duizenden kilometers, deels te voet en deels met boten. Een actueel thema, ook al is de emigratie van de zogenoemde Wolga-Duitsers al meer dan 250 jaar geleden.

 

Geertruida Braakman neemt graag de boeken in ontvangst van Alex Engbers