Een luxe kerst voor onze klanten!

Tassen vol met mooie en luxe spulletjes, allemaal verzameld door leerlingen van vmbo-school Het Element, speciaal voor onze klanten. Daarnaast nog een mooie actie van vijf bedrijven in Nederland: een kerstpakket voor voedselbankklanten.

Eerder dit jaar hebben wij een aantal groepen van Het Element rondgeleid in ons gebouw. Geïnteresseerd keken de leerlingen rond en ons verhaal sprak aan: in de weken erop zijn ze enthousiast aan de gang gegaan om onze klanten een speciale kerst te bezorgen. Ze zijn zelfs langs bedrijven gegaan met de vraag of zij belangeloos wat producten beschikbaar wilden stellen. Het resultaat mag er zijn: volle tassen met praktische producten, maar ook met leuke kerstspulletjes. De laatste twee uitdeeldagen voor de kerst hebben we de tassen uitgedeeld.

Ook nog een extra kerstpakket 

Onze klanten kregen trouwens náást het standaard voedselpakket en de tasjes van Het Element óók nog eens extra producten door een actie van vijf bedrijven: Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield. Deze bedrijven wilden dit jaar alle gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbanken voorzien van een kerstpakket en daarnaast aandacht vragen voor armoede in Nederland. In totaal werden door hun medewerkers maar liefst 35.000 pakketten gevuld en gedistribueerd, zo ook naar Amersfoort.

Wiebelig op de fiets…

Door de grote hoeveelheden spullen die ze kregen, was het soms flink wiebelen op de fiets, maar onze klanten hadden het er graag voor over. En gelukkig werden ook veel van onze klanten gereden door vrienden of buurtgenoten. Namens onze klanten: bedankt voor deze superkerst.

De tasjes van Het Element