Vrolijk en gezellig: twee workshops voor kinderen van onze klanten

Op vrijdag 15 februari organiseerde theatergezelschap Sillyous Productions in onze voedselbank twee gratis workshops voor kinderen van onze klanten. Stiekem schoven ook een paar volwassenen aan, gewoon omdat het gezellig is om samen te knutselen.

Canjo maken

Erik Grootendorst liet in deze workshop zien hoe je een zogenaamde ‘canjo’ kunt maken van een stok, een blikje en een gitaarsnaar. Er werd driftig geschuurd, geboord en geschroefd, wéér geschuurd, met als eindresultaat een prachtig zelfgemaakt instrument. En dan blijkt dat je ook met één snaar heel veel verschillende toonhoogten kunt spelen. Er zal in het weekend wel veel geoefend zijn…

Poppenkastspelen met vingerpoppen

Poppenspeler en clown Ben Bijker legde uit hoe je met eenvoudige materialen vingerpoppetjes kunt maken. De basis: de vingers van een rubberen huishoudhandschoen en een balletje van piepschuim. De deelnemers gingen enthousiast aan de gang met kleurige versieringen en stiften. De workshop werd afgesloten door met z’n allen een poppenkastspel te spelen, met gekke stemmetjes en al.

Het werd een vrolijke middag, dankzij deze spontane actie van Carmen Nichting, de motor achter Sillyous Productions. Voor onze klanten een leuk vervolg op de theaterproductie ‘Vlow!’ die dit theatergezelschap vorig jaar in het Kringloopcentrum Amersfoort hield en waar onze klanten ook gratis naartoe konden. Leuk!