Geen spreekuur meer in Vathorst

Vanaf maart konden mensen bij ons langskomen op een inloopspreekuur in de Kruispuntkerk in Vathorst op maandagavond. We wilden hiermee onderzoeken of er behoefte is aan een spreekuur in Vathorst, omdat deze wijk een behoorlijk eind van de Argonweg zit. De opkomst was alleen zo minimaal, dat we besloten hebben dit spreekuur weer op te heffen. 

Voor het halen van een voedselpakket moeten klanten overigens nog steeds naar de Argonweg: daar hebben we veel betere faciliteiten om verse en ingevroren producten op te slaan en mee te geven. Onze bestaande klanten combineren de herintake-gesprekken dus het liefst met het halen van het voedselpakket. De voornaamste reden voor het spreekuur in Vathorst was dan ook om de drempel voor ‘nieuwe’ klanten zo laag mogelijk te houden. Het idee bestaat dat ook in Vathorst aardig wat verborgen armoede is. Toch blijkt de stap naar de voedselbank een heel grote te zijn…

Overigens willen we de Kruispuntkerk heel hartelijk bedanken voor de medewerking aan deze proefperiode. We werden warm onthaald.