Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium JvO voerden actie voor ons. En met gigantisch succes!

Maandag 16 en dinsdag 17 september kregen wij bezoek van in totaal zo’n 120 tweedeklassers van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt. En op donderdag 19 september gingen ze volop in actie voor onze klanten! Het resultaat: een transportbus vol met dozen voedsel én nog eens een geldbedrag van ruim 2.600 euro. We waren er gewoon even beduusd van…

Tijdens hun bezoek hebben wij de leerlingen uitgelegd dat armoede ook in Nederland bestaat en wat het betekent om klant te zijn bij een voedselbank. Aansluitend hebben we ze rondgeleid en laten zien hoeveel voedselproducten we – elke week weer – nodig hebben om een mooi voedselpakket samen te stellen.

De donderdag erop voerden ze actie. We hadden geen idee wat ze allemaal wilden doen, dus we wisten ook niet wat we konden verwachten. Op vrijdag 20 september gingen we bij ze langs voor de opbrengst. Het overtrof ruimschoots onze verwachtingen! Minstens 40 dozen stonden op ons te wachten en daarnaast kregen we nog een flink geldbedrag. In eerste instantie was dat welgeteld € 2.575,55, maar er kwam diezelfde dag nog meer bij, waardoor we uiteindelijk ruim € 2.600 euro in ontvangst mochten nemen. Zóveel: we waren even stil.

Op de foto een klein groepje van de leerlingen die deze actie voor ons hebben gevoerd.

Een dikke 10! En een zoen van ons!

De leerlingen hebben het allemaal zelf georganiseerd: dankzij hen kunnen we weer een paar weken een prachtig pakket samenstellen! En natuurlijk ook heel veel dank aan al die klanten van diverse supermarkten en een groot aantal donateurs die aan dit fantastische resultaat hebben meegewerkt!