Deze site kan nu ook worden voorgelezen

Voor iedereen die moeite heeft met lezen hebben we een voorlees-functie toegevoegd aan deze site.

Sommige mensen kunnen moeilijk lezen. Dat kan zijn door slechte ogen, maar ook door weinig scholing of omdat mensen een andere moedertaal hebben en nog niet zo goed Nederlands kunnen lezen. We hopen dat de voorlees-functie al deze mensen kan helpen.

Linksboven elke pagina staat een voorlees-knop. Als u daar op klikt wordt de pagina voor een groot deel voorgelezen. U kunt ook alleen een stukje tekst laten voorlezen. Selecteer de tekst met uw muis en klik op ‘Lees Voor’. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij nieuwsberichten. De knop linksboven slaat die namelijk over.

De knop heeft nog wat extra opties. Als u op de streepjes linksonder de knop klikt, opent u een taakbalk. Daar kunt u bijvoorbeeld de lettergrootte vergroten als die wordt voorgelezen. Als u op Instellingen klikt, kunt u de onder andere de snelheid van het voorlezen aanpassen. Als u op het vraagteken klikt, wordt alles nog eens uitgelegd. Gewoon even mee spelen, als u dat leuk vindt.