Commissarissen Postcodeloterij op bezoek

Op dinsdag 15 oktober kwamen commissarissen van de Postcodeloterij bij ons op werkbezoek. Voedselbanken Nederland had onze locatie in Amersfoort geadviseerd als een voorbeeld van een wat grotere voedselbank.

Het team van Voedselbanken Nederland vertelde over de landelijke organisatie en wij hebben de deelnemers rondgeleid en verteld hoe wij in Amersfoort ons bedrijf runnen.

Ontroerend verhaal

Ook vertelden twee klanten van onze voedselbank hun persoonlijke en ontroerende verhaal. Dapper van ze om dat voor een zaal vol met onbekende mensen te doen. Maar ook belangrijk, want zij kunnen uit eigen ervaring vertellen hoe makkelijk het is om opeens in financiële problemen te komen. Een beetje pech in het leven is vaak al genoeg.

Een half miljoen!

Aan het einde van het bezoek stond het team van Voedselbanken Nederland nog een grote verrassing te wachten: ambassadeur van Voedselbanken Nederland René Froger en Martijn Krabbé overhandigden namens de Postcodeloterij een cheque van een half miljoen. Daarmee kan een landelijk project worden opgezet om laaggeletterden die in armoede leven beter te bereiken. Van harte gefeliciteerd!

Méér foto’s van het bezoek vindt u op onze Facebook-pagina.