Defensie schiet onze voedselbank te hulp

Dankzij Defensie staan er nu bij ons drie grote legertenten en staan de klanten de komende winter droog én beschut. Bovendien is het in de tenten gemakkelijker om meerdere rijen te vormen, waardoor klanten niet meer zo zichtbaar zijn vanaf de weg.

Sinds de coronacrisis is de wachtruimte bij Voedselbank Amersfoort verplaatst naar buiten. Niet zo gezellig, maar een noodzakelijke, tijdelijke oplossing. Met de winter op komst, hebben we naarstig gezocht naar een oplossing voor meer beschutting. Die is gevonden met hulp van defensie: de voedselbank mag drie tenten lenen, zolang het coronavirus nog actief is. Een team van ‘10 Natresbataljon’ heeft de tenten woensdagavond 4 november neergezet.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het leger hulp biedt aan onze voedselbank. Er is al eens een flinke hoeveelheid levensmiddelen geschonken omdat oefeningen werden afgelast. En in 2014 hebben militairen meegeholpen tijdens de verhuizing van de voedselbank naar de huidige locatie op de Argonweg. Een van onze vrijwilligers heeft dat goed onthouden en kwam op het idee om voor het komend seizoen stevige, stormvaste legertenten te vragen. Met bemiddeling van de gemeente Amersfoort is dat gelukt.

Annita van Nieuwenhuizen is verantwoordelijk voor het uitdeelproces: “Onze eerste gedachte ging uit naar partytenten, maar die worden met de eerste de beste novemberstorm omvergeblazen. We zijn daarom ook verschrikkelijk blij met deze stevige legertenten. We gaan ze zo snel mogelijk in gebruik nemen. Het was ook fantastisch zoals het team van ’10 Natresbataljon’ de tenten snel en gestructureerd hebben neergezet. Een grote geruststelling dat we onze klanten wat meer beschutting kunnen bieden.”