Wat een droevige ontwikkeling: het aantal corona-besmettingen blijft toenemen en het kabinet ziet zich genoodzaakt om de richtlijnen aan te scherpen. Maar net als in de afgelopen maanden zetten wij alles op alles om open te blijven en voedselpakketten uit te delen. Dat gaat ons lukken, dankzij onze trouwe vrijwilligers, maar we hebben wel weer wat regels aangepast.

Strengere regels tijdens het afhalen

Vanaf 1 oktober zien we er alweer flink wat strenger op toe: houd afstand van elkaar. Dat vragen we aan klanten en aan onze vrijwilligers. Soms gaat het ongemerkt mis en dan moeten we elkaar daar op aanspreken. Niet vervelend bedoeld, maar belangrijk om gezond te blijven! Tenslotte zijn veel van onze vrijwilligers wat ouder en we zijn zuinig op ze.

Draag vaker een mondkapje!

Was je handen regelmatig. En ook al zijn de meningen over het nut ervan verdeeld, toch vragen wij aan iedereen om zoveel mogelijk een mondkapje te dragen. Baat het niet, het schaadt in elk geval ook niet. Daarnaast hebben we kuchschermen opgehangen. Het is in elk geval belangrijk dat het uitdelen zo snel mogelijk gaat.

Voel je je niet goed? Kom dan niet!

Stel dat je het corona-virus hebt, besmet dan géén anderen!

Nieuwe klant? Altijd welkom!

Normaal gesproken nodigen we nieuwe klanten uit voor een intake-gesprek. Dat doen we de komende weken even niet. We bellen of mailen voor wat meer informatie. Het belangrijkste is dat iedereen die geen geld genoeg heeft om een fatsoenlijke maaltijd te kopen zich vrij voelt om zich bij ons aan te melden.

Zet de schaamte even voorbij…

En dan hopen we maar dat de nieuwe groep zzp’ers die in de problemen komt door de corona-crisis niet eerst al hun spaargeld opmaakt, maar vroegtijdig hulp zoekt! We begrijpen als geen ander dat de schaamte vaak groot is, maar wees er op tijd bij, vóórdat je teveel schulden opbouwt. Een voedselpakket heeft al snel een waarde van een paar tientjes: geld dat je jezelf kunt besparen dus.

De komende weken géén her-intake-gesprekken

We hebben besloten om de komende weken even géén her-intake-gesprekken in te plannen. Het toekennen van een voedselpakket wordt automatisch verlengd.

En verder duimen we – net als de rest van Nederland – dat de ziekenhuizen de toestroom aan patiënten aankunnen. Daarom houden wij ons zoveel mogelijk aan de regels. Belangrijk!