Wil je een actie voor ons organiseren?

Voor iedereen die geld voor ons wil inzamelen hebben wij een eigen actiesite. Start hier zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je sportteam of bijvoorbeeld je kookclub.

De url van de pagina is: https://voedselbankamersfoort.kominactievoordevoedselbank.nl/ of scan de QR-code links.

Waarom hebben wij geld nodig?

Voor producten

Als voedselbank zijn wij volledig afhankelijk van wat wij aan producten binnenkrijgen. Gelukkig is dat veel en daar zijn we onze donateurs dan ook heel dankbaar voor.
Maar het is soms wel even puzzelen hoe we onze voedselpakketten zo gezond mogelijk kunnen samenstellen. Een pakket met alleen maar houdbare producten, zoals droge pasta en rijst, lekkernijen als pindakaas en snoepgoed is natuurlijk niet de bedoeling. We merken dat bijvoorbeeld supermarkten efficiënter werken en scherp inkopen en daarom krijgen we niet altijd voldoende verse producten binnen. We zijn dan ook héél blij met geld: daarmee kunnen we zelf (gezonde) producten inkopen die we nodig hebben.

Voor onze organisatie

Daarnaast hebben wij ook geld nodig om onze organisatie draaiende te houden. We doen heel veel met tweedehands spullen, maar dat is niet altijd een oplossing. Denk maar aan brandstof voor onze transportbussen en de – ook voor ons hoge! – energierekening…

Kom in actie!

We krijgen regelmatig de vraag – onder andere van scholen en opleidingsinstituten – hoe ze het beste geld voor ons kunnen inzamelen. De nieuwe actiesite is gewoon heel handig, omdat je als organisator dan niet zelf geld op een rekening hoeft te laten storten en dat later weer doorstorten, maar je kunt het via de actiesite laten lopen.

Hebben we liever geld dan producten?

Nee hoor, we zijn blij met allebei! De belangrijkste manier om voedselpakketten samen te stellen is toch vooral via donaties van producten. Vaak gaan we daarmee ook verspilling van voedsel tegen, omdat veel producten anders worden weggegooid. Maar ook ‘nieuwe’ producten zijn van harte welkom. Supermarktacties zijn echt broodnodig: blijf ons daar gewoon mee helpen!

Alvast ontzettend bedankt!
x

NB: toch liever een eenmalige donatie doen? Zijn we ook heel blij mee hoor!
Klik hier voor onze pagina waar je via iDeal kunt doneren.