Tuinen van Verbinding: groente voor de voedselbank!

Wij krijgen regelmatig groente binnen van de moestuin van Stichting Tuinen van Verbinding. Dit sympathieke initiatief biedt iedereen die maar wil een zinvolle manier om iets met de handen te doen. De opbrengst is bestemd voor de voedselbank en vorig jaar was de oogst circa 780 kilo.

Het idee achter de moestuin is om samen in de tuin bezig zijn met onkruid wieden, water geven en natuurlijk oogsten! Niet alleen gezellig, maar ook een prima afleiding voor alle muizenissen in het hoofd.

Mooi filmpje!

Nieuwsgierig geworden? Onlangs is er een prachtig filmpje over de moestuin gemaakt waarin duidelijk wordt waarom en hoe er naar verbinding wordt gezocht tussen mensen. Aan het einde van het filmpje komt ook onze voedselbank nog even in beeld. Zeer de moeite waard om even naar te kijken: volg deze link.

Kom op het oogstfeest

Toch liever zelf de moestuin eens bekijken? Dat kan: op zaterdag 29 september 2018 houden ze een Oogstfeest. Iedereen is dan van harte welkom tussen 10:00 en 14:00 uur. Er zijn mensen aanwezig voor een rondleiding én er zijn hapjes te proeven uit eigen tuin. Klik hier voor de flyer.
De tuin ligt aan de rand van de Amersfoortse wijk Rustenburg, tegen het talud van de Outputweg (tegenover Weg van de Vrede nr. 40).

Overigens is er in het seizoen elke woensdag van 9:00 tot 13:00 uur een open ‘werkochtend’ voor iedereen die maar wil meehelpen. De afgelopen zomer was er natuurlijk véél extra werk te doen in verband met de droogte: er is heel veel water uit de naastgelegen sloot gepompt. Een flinke klus, maar vele handen…