Vrijheidsaward voor onze voedselbank

Onze voedselbank kreeg een vrijheidsaward van de organisatie van de eerste ’Vrijheidstour’ in Amersfoort, samen met de ‘Buurtvaders’ en dansgroep ‘Unbreakable’. Deze drie werden voorgedragen, omdat ze verschillende culturen bij elkaar brengen en verbinden, een voorbeeld van vrijheid binnen onze maatschappij.

Specifiek over de voedselbank werd onder andere gemeld: “Het is een teken aan de wand dat zo’n instantie nodig is. Als een samenleving de kunst van het delen onder de knie heeft, dan is er geen voedselbank nodig.” Daarmee wordt bedoeld dat mensen vooral in hun eigen directe omgeving moeten omkijken naar elkaar, ongeacht de achtergrond. Zelf willen we daar nog aan toevoegen dat wij alleen maar kunnen bestaan juist dankzij de vele giften die wij krijgen van zowel bedrijven als particulieren. Zij willen gelukkig wél delen en wij organiseren dat alleen maar.

Extra boeiend

Neemt niet weg dat we erg trots op deze award. Een mooie beloning voor al onze vrijwilligers die elke week weer klaar staan om het leven van onze klanten een beetje minder zwaar te maken. De ene helft daarvan heeft een Nederlandse achtergrond; de andere helft bestaat uit – pakweg – 35 verschillende nationaliteiten. Iets dat ons werk extra leuk en boeiend maakt.

ArteGanza

Vrijheidstour Amersfoort werd georganiseerd door ArteGanza dat kracht, schoonheid en diversiteit wil laten zien door bevolkingsgroepen bij elkaar brengen via kunst en cultuur.

x

x

Een delegatie van de voedselbank was bij de Vrijheidstour aanwezig. Blij met de award!