Wij houden nooit huis-aan-huiscollectes

De komende week wordt een huis-aan-huiscollecte gehouden door de stichting ‘Kinderen van de voedselbank’. De naam van deze stichting is verwarrend, want er is geen connectie of samenwerking met de voedselbanken. Vanuit de landelijke organisatie is wel eens gevraagd om de naam te herzien, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven. Daarom voor alle duidelijkheid: als u geld geeft, gaat dit niet naar de kinderen van ónze voedselbankklanten. Wij houden nooit huis-aan-huiscollectes.

De stichting die nu geld inzamelt verstrekt op landelijk niveau kledingpakketten en cadeautjes aan jarige kinderen uit arme gezinnen. De kinderen van ónze voedselbank kunnen daarvoor terecht bij de kleding- en speelgoedbank en kunnen daar zelf hun spulletjes uitkiezen. Dat zijn soms nieuwe en soms tweedehands spullen, maar beide banken sorteren er de beste producten uit. Ooit wel eens binnen geweest daar? Het ziet er prachtig uit. Ook vragen wij voor jarige kinderen een ‘Jarige Job pakket’ aan bij de gelijknamige stichting, met daarin een cadeautje van 20 euro en allemaal vrolijke accessoires om van de verjaardag ook echt een feestje te maken. Daarnaast krijgen ze taart.
Wij zeggen wel eens gekscherend: kinderen van ónze voedselbank komen wel wat te kort, maar kinderen uit gezinnen met financiële problemen die geen hulp zoeken, hebben het zwaarder.

Kortom: de stichting ‘Kinderen van de voedselbank’ zamelt geld in voor een goed doel, maar heeft dus geen connectie met Voedselbank Amersfoort. Wij vinden dat dat in elk geval duidelijk moet zijn.

Let op: nepcollectanten aan de slag in onze regio

Overigens waarschuwt Voedselbank Utrechtse Heuvelrug dat momenteel in Doorn en Maarn nepcollectanten rondlopen die zeggen dat ze geld ophalen voor de voedselbank. Dat klopt dus niet! We herhalen nog maar een keer: wij houden nooit huis-aan-huiscollectes.

Wilt u onze voedselbank steunen?

Dat kan door mee te doen aan supermarktacties of door een donatie te geven via deze website: klik voor onze donatiepagina. Dan weet u zeker dat het goed terechtkomt.