Nieuwe penningmeester:
Arno Rol

Vanaf 4 december hebben we een nieuw bestuurslid: Arno Rol. Hij volgt Hugo Barbas op als penningmeester van Stichting Voedselbank Amersfoort en Stichting Steunfonds Voedselbank.

Arno heeft affiniteit en ervaring met het penningmeesterschap op verschillende terreinen. Dat begon al in zijn studententijd toen hij penningmeester was van het bestuur van een studentensociëteit. In zijn latere baan als projectmanager kwam financieel inzicht ook goed van pas. Hij stuurde ingenieursteams aan en een deel van zijn taak was het maken begrotingen en planningen en het beheersen van budgetten. Ook was hij verantwoordelijk voor het opstellen en naleven van contracten en vergunningsaanvragen, waardoor hij veel kennis heeft van juridische zaken.
Naast zijn werk was hij ook als vrijwilliger actief als penningmeester en bestuurslid. Hij was bijvoorbeeld vijf jaar lang voorzitter van de Stichting DACE, een beroepsgroep van kostendeskundigen in de bouwsector.

Warm hart voor armoedebestrijding

En nu dus bestuurslid bij onze voedselbank. Arno draagt sowieso al maatschappelijk werk en armoedebestrijding een warm hart toe. “Na mijn pensionering heb ik ruim twee jaar gewerkt als maatschappelijk begeleider bij NVA/Integratiewerk. Sinds begin 2023 ben ik budgetcoach bij Stadsring. In beide vrijwilligersfuncties heb ik cliënten gehad die afhankelijk waren van de voedselbank en zelf heb ik ook cliënten doorverwezen. De voedselbank doet belangrijk werk; ik heb de indruk dat Voedselbank Amersfoort goed georganiseerd is en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.”

Met veel dank aan Hugo Barbas

Arno is de opvolger van Hugo Barbas, van wie de zittingsperiode dit jaar eindigt. Wij zijn Hugo, van nature een zeer aimabel mens, heel dankbaar voor al zijn werkzaamheden. Het was een fijne samenwerking!