Nieuw: samenwerking met VEGA

VEGA, fabrikant in meet- en regeltechniek, gaat samenwerken met onze voedselbank. Niet alleen bij onze kerntaak om voedselpakketten te kunnen samenstellen, maar ook door onder andere te helpen bij positieve publiciteit, waardoor méér mensen in armoede de voedselbank weten te vinden. “We hebben het goed, laten we dat delen met anderen.”

Klik hier voor het persbericht van VEGA over de samenwerking.

Mensen helpen en voedselverspilling tegengaan

Onze voedselbank helpt mensen in armoede door voedsel in te zamelen en te verspreiden. Producten die anders worden vernietigd, worden gered van verspilling en uitgedeeld aan mensen die het hard nodig hebben. Dit sluit mooi aan bij de visie van VEGA, waarin humaniteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staan. “Door de samenwerking met Voedselbank Amersfoort kunnen we structureel bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van mensen. Daar zijn we heel blij mee.”

De kosten van het maken van een voedselpakket 

Een voedselpakket heeft een waarde van enkele tientjes, afhankelijk van de grootte van een gezin. Voedselbank Amersfoort is een vrijwilligersorganisatie en heeft dus maar weinig personeelskosten. Toch kost het samenstellen van een pakket geld, zoals kosten voor huisvesting, energie en transport. Het kost ongeveer 5 euro om 1 gratis voedselpakket te kunnen samenstellen.

VEGA doneert 5 euro per verkocht meetinstrument

VEGA gaat helpen deze overige kosten te dekken. Met een donatie van 5 euro per verkocht BASIC meetinstrument helpt VEGA 1 gezin een week lang aan een gezond voedselpakket. In de praktijk betekent dat aanzienlijke en structurele financiële hulp, waar wij erg blij mee zijn.
Verder wil het team van VEGA  zich ook op andere fronten inzetten, bijvoorbeeld door inzamelingsacties, het uitvoeren van vrijwilligerswerk en zorgen voor positieve publiciteit voor de stichting. “We hebben zoveel kennis en kunde in huis, dat willen we graag delen met Voedselbank Amersfoort.”

Blij met alle hulp

Het is goed om te merken dat de strijd tegen armoede veel aandacht krijgt. Onze voedselbank krijgt structurele hulp van meerdere bedrijven en organisaties en daar zijn we ontzettend blij mee. Zonder sponsoring kan onze voedselbank niet bestaan. Met geld kunnen we voedselpakketten aanvullen tot een volwaardig en gezond pakket als er niet voldoende producten voorradig zijn. Daarnaast hebben we geld nodig om onze vaste kosten te dekken. Daar komt bij dat er in 2024 een verhuizing in de planning staat en dat brengt natuurlijk veel extra kosten met zich mee. Daarom zijn we blij met alle hulp!

Arie de Vries, bestuursvoorzitter van Voedselbank Amersfoort, en Jürgen Schuijren, managing director van VEGA Nederland, tekenen het contract.