Mooi initiatief van Rotary Amersfoort-West

Om iets bijzonders te maken van ons 12½ jarig jubileum hebben de leden van Rotary Amersfoort-West onze klanten vorige week wat extra’s gegeven: een flink stuk kaas in een stevige boodschappentas van de Plus én buiten in het zonnetje een portie poffertjes toe. En zo werd het opeens heel gezellig bij ons.  

Wel een feestje waard?

Dit jaar bestaat onze voedselbank 12½ jaar. Een jubileum dat je eigenlijk niet wilt vieren: voedselbanken zouden niet nodig moeten zijn. Maar vooralsnog kunnen onze klanten niet zonder een voedselpakket. En daarom toch een klein beetje feest, omdat we er ook wel weer trots op zijn dat wij, met al onze vrijwilligers, al die jaren veel mensen hebben kunnen helpen. Vanwege het jubileum hadden we de uitdeelhal een beetje versierd met eenvoudige middelen.

Kaas en poffertjes

Leden van Rotary Amersfoort-West hebben er echter voor gezorgd dat het vorige week voor onze klanten ook daadwerkelijk een beetje feest was. Ze deelden een flink stuk ‘gewone kaas’ uit, een luxeproduct dat vrijwel nooit in een voedselpakket zit omdat we dat maar zelden binnen krijgen. Buiten stond een poffertjeskraam van Kok Catering klaar, ingehuurd door dezelfde Rotary, en was een gezellig terrasje ingericht. Op beide uitdeeldagen wat muziek erbij van Rotarians uit eigen geledingen en zo hing er een erg gezellige sfeer. Er werd zelfs hier en daar een dansje gewaagd… Oók onze vrijwilligers genoten ervan en snoepten wat poffertjes mee.

Wandschildering

Later dit jaar zal een lid van de Rotary A-W nog een wandschildering verzorgen in de uitdeelhal, zodat het daar ook permanent wat gezelliger wordt. Fijn, die betrokkenheid. Namens onze klanten én onze vrijwilligers: hartelijk bedankt!